Samsung S20 sau iPhone 12? Care sunt diferentele dintre cele doua noi modele?

Avand in vedere ca noul iPhone apare in noiembrie, multe persoane vor sa stie care sunt diferentele dintre acesta si noul samsung S20, aparut de curand. Apple a adoptat intr-un final tehnologia 5G cu noua serie iPhone 12, chiar daca Samsung deja foloseste acest protocol de cateva luni. Care sunt diferentele dintre cele doua modele? Am testat Samsungul S20 si, chiar daca iPhone 12 este inca in curs de aparitie, putem face o analiza in baza caracteristicilor care au fost anuntate. 

Pentru a simplifica lucrurile, am optat pentru o comparatie directa intre modelele standard iPhone 12 vs Samsung Galaxy S20, fara a include si modelele mini sau Pro. Iata ce trebuie sa stii:


Forma si marimea

Cele doua telefoane arata similar, cu toate ca S20 este doar un pic mai lat, mai lung si mai gros. Au o greutate asemanatoare (165g), cu doar 1 gram diferenta intre ele.

Ambele telefoane au o structura din aluminiu, care beneficiaza de IP68 (pot fi scapate in apa usor adanca si rezista pana la 30 de minute). In timp ce Apple a optat pentru un design de tip “sandwich”, Samsung are marginile rotunjite, asa cum ne-am obisnuit deja. Exista o larga paleta de culori disponibila pentru ambele modele.


Hardware

Pentru prima data in ceva timp, Apple vine cu un model mai puternic, avand sub “capota” noul cip bionic A14. Chiar si versiunea mai veche a cipului, A13, prezenta pe Iphone 11 Pro, a depasit performantele Qualcomm 865 al modelului S20, deci proboabil ca noul iPhone 12 va fi si mai rapid!


Ecranul

Cu toate ca Iphone 12 va avea o putere de procesare ridicata, este posibil ca S20 sa aiba un avantaj in privinta afisarii. Ambele telefoane au un display OLED, care reda intr-un mod remarcabil culorile si are un contrast incredibil, insa S20 are o rezolutie mai buna. Ecranul de 6.2 inch, cu o rezolutie de 3200X1440 aduce mai multa claritate decat display=ul de 6.1 inch, cu o rezolutie de 2530 pe 1170. De asemenea, display-ul S20 suporta o rata de rehresh de 120Hz, ceea ce conduce la un scroll mai fin.


Camere

Apple a facut progrese semnficative in acest sens, insa cele mai puternice camere vor fi instalate doar pe modelele Pro si Pro Max. Varianta standard Iphone12 va dispune de o camera dubla de 12MP pe spate, avand o lentila wide cu o apertura de f/1.6, respectiv o lentila ultrawide cu apertura de f/2.4. Pe partea cu ecranul va exista o camera TrueDepth pentru selfiuri, de 12MP si cu o apertura de f/2.2.

Samsung Galaxy S20 detine un set similar de camere, cu un set de lentile wide si ultrawide de f/1.8 si f/2.2 pe spate, alaturi de o camera de 10MP f/2.2 pentru selfie-uri. In acelasi timp, Samsung are si o camera telephoto de 64MP f/2.0, care va putea fi regasita doar pe modelele iPhone 12 Pro.


Precum se observa, caracteristicile nu difera foarte mult intre cei doi giganti ai telefoniei mobile! Cu toate acestea, va trebui sa asteptam cu rabdare pana la aparitia noului model iPhone 12, pentru a vedea cu precizie care sunt plusurile si minusurile modelului. Pana atunci, urmareste blogul https://www.re-incarcare.ro/ si fii la curent cu ultimele stiri din lumea smartphone-urilor!

Partener autorizat orange vodafone telekom