Avantajele cartelei prepay

Nu există niciun motiv pentru a plăti prea mult pentru serviciul de telefonie. Planurile preplătite costă aproximativ jumătate din prețul planurilor postplătite obișnuite și nu necesită contracte sau verificări de credit, astfel încât puteți schimba operatorul în orice moment. Costuri mai mici, mai multă libertate și o mai mare flexibilitate sunt toate motive pentru a trece la un plan preplătit.


Care este distincția?


Planurile preplătite vă facturează la începutul fiecărei luni pentru o anumită cantitate de convorbiri, SMS-uri și date. Nu este necesar niciun contract sau verificare a creditului și nu există taxe de depășire, deoarece puteți utiliza doar datele sau minutele pentru care ați plătit deja. Plata unei cantități limitate de date sau de minute cu un plan preplătit vă poate economisi o mulțime de bani.

Deși majoritatea operatorilor preplătiți oferă opțiuni nelimitate la un cost redus pentru cei care le doresc.


Planurile preplătite sunt opusul planurilor tradiționale "postpaid" de la Orange, Vodafone, Telekom sau Digi. Tu și operatorul tău de telefonie mobilă conveniți o anumită cantitate de date, timp de convorbire sau mesaje text la începutul lunii, dar tu plătești la sfârșit. Prin urmare, planurile postplătite necesită verificări de credit și percep comisioane pentru depășirea perioadei de utilizare. Desigur, operatorii de telefonie mobilă postplătită au trecut în ultimii ani la planuri nelimitate, care sunt mai scumpe, dar care nu au taxe de depășire.


Dar cum se explică costul scăzut al planurilor preplătite nelimitate (și al planurilor preplătite în general)?


Se pare că este vorba de "limitarea" performanțelor. Clienții preplătiți sunt clasificați drept "prioritate scăzută", ceea ce înseamnă că primesc mai puțină atenție.

Clienții preplătiți au "prioritate scăzută", ceea ce înseamnă că sunt primii care se confruntă cu viteze scăzute sau apeluri pierdute în zonele aglomerate. Operatorii preplătiți pot oferi viteze de descărcare mai mici decât operatorii postpaid, pot exclude datele LTE hotspot sau pot limita toate fluxurile video la 480p. Desigur, aceste lucruri diferă în funcție de operatorul de telefonie mobilă și de plan.


Clienții preplătiți pot, de asemenea, să se confrunte cu throttling (încetinire) mult mai rapid decât clienții postpaid. Un plan postplătit nelimitat poate oferi 50 GB de internet wireless de viteză maximă înainte de a încetini, în timp ce un plan preplătit nelimitat poate fi limitat la 30 GB (sau mai repede dacă aveți activat un plan de buget).


Desigur, performanța nu este singurul factor de reducere a costurilor. Operatorii preplătiți nu oferă beneficii cum ar fi telefoane subvenționate cu discount.

Operatorii preplătiți nu oferă beneficii cum ar fi telefoane cu reducere sau abonamente Disney+ / Netflix / HBO gratuite, care sunt frecvent incluse în facturile postplătite in schimb pot beneficia de Optiunea Minute Orange si astfel sa se bucure de convorbiri nelimitate in retea. În plus, operatorii preplătiți percep rareori taxe de activare sau de servicii, ceea ce vă economisește bani atunci când trebuie să schimbați telefonul sau să treceți la un plan mai ieftin.


În unele cazuri, planurile postplătite sunt mai puțin costisitoare. Operatorii postplătiți, de exemplu, oferă frecvent reduceri substanțiale pentru familiile numeroase.


Cu toate acestea, din cauza performanțelor slabe ale rețelei și a lipsei de beneficii, planurile preplătite sunt, în general, mai puțin costisitoare decât cele postplătite.

Partener autorizat orange vodafone telekom