Vodafone si Microsoft semnează un Memorandum pentru digitalizarea României

Vodafone și Microsoft au încheiat astăzi un Memorandum de Înțelegere pentru a accelera procesul de digitalizare în sectorul public și privat din România. Aceste două corporații vor colabora în dezvoltarea programelor legate de digitalizare, cercetare, inovație și responsabilitate socială.


Digitalizarea în România

Prin colaborarea dintre Vodafone și Microsoft, expertiza și resursele combinate ale celor două companii pot aduce beneficii semnificative pentru cetățenii și întreprinderile românești.


"Digitalizarea reprezintă pasul esențial prin care România poate progresa rapid. În ceea ce privește digitalizarea, de la educație și laboratoare de cercetare și inovație, până la proiecte majore care pot schimba fundamental infrastructura, ne bazăm pe un partener puternic, Microsoft, care ne va însoți în demersul nostru de a aduce tehnologia mai aproape de români", afirmă Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România.


Dezvoltarea abilităților tehnologice

Cele două companii își propun să îmbunătățească calitatea educației și să sprijine tranziția rapidă către competențele digitale și utilizarea tehnologiei. În plus, obiectivele memorandumului includ implementarea unor proiecte specifice în domeniile cercetării, dezvoltării, transferului tehnologic și creșterii capitalului uman.


"Microsoft continuă să sprijine și să se angajeze față de România, guvernul său, întreprinderile și cetățenii săi în inovația digitală, strategia bazată pe cloud și agenda de competențe tehnologice, pentru a accelera transformarea digitală. Pentru a crea un impact durabil, atât sectorul privat, cât și cel public trebuie să faciliteze schimbarea sistemică și să accelereze progresul către un viitor mai incluziv, echitabil și sustenabil. În această misiune, avem alături de noi, ca partener, un furnizor de tehnologie de încredere, Vodafone România", declară Bogdan Putinică, Director General al Microsoft România.


Cele două companii vor coopera de asemenea în organizarea unor evenimente relevante în domeniile digitalizării, inovației, IT-ului, tehnologiei și telecomunicațiilor, precum seminarii, ateliere și cursuri online.

Partener autorizat orange vodafone telekom